Бүрхүүлийг бэлтгэх
Бүрхүүлийг 20-30° хэмийн температурт хүйтэн усанд бүрэн дүрж 40-60 минутын турш усанд дэвтээнэ.
Болж өгвөл бүрхүүлийг шаардлагатай хэмжээгээр л дэвтээнэ. Хэрэв бүрхүүлийг хэт их дэвтээсэн бол бүрхүүлийг уснаас гаргаж аваад өглөө болтол дулааны эх үүсвэр, нэвт салхинаас хол, хүйтэн өрөөнд (цехд) үлдээх хэрэгтэй.
Эдгээр нөхцөл хангагдсан тохиолдолд бүрхүүл нь илүү уян хатан болж, өндөр бат бөх шинж чанатрай хослуулан гараар болон автоматаар дүүргэх процессыг ихээхэн хөнгөвчилдөг.
Анхаарах зүйлс: бүрхүүлийг бүлээн эсвэл халуун усанд дэвтээхийг зөвлөдөггүй, учир нь энэ нь дулааны агшилтын шинж чанар буурахад хүргэдэг.
Түүнчлэн ашиглагдаагүй бүрхүүлийг дахин дэвтээхийг санал болгохгүй. Зөв хийгдсэн дэвтээлт нь бүрхүүлийг шаардлагатай диаметр хүртэл тасралтгүй дүүргэх боломжоор хангана.
Бүрхүүлийн дүүргэлт
Ямар ч автомат ба хагас автомат төхөөрөмж болон ижил хэмжээгээр хуваах машин дээр мөн гар аргаар уяхад ашиглагдахад зориулагдсан бүрхүүл юм.
Хэлбэрт оруулахдаа бүтээгдэхүүний дүүргэлтийн диаметрийг анхаарч үзэх хэрэгтэй. Санал болгож буй дүүргэлтийн Хэмжээийг хүснэгтэд үзүүлэв. Бодит Хэмжээ нь хамгийн бага ба хамгийн их дүүргэлтийн диаметрийн хүрээнд байна, мөн олон хүчин зүйлс: дүүргэлтийн явц дахь татсан махны температур, нягтрал, шахах даралт зэргээс хамаарна. Тиймээс практик дээр бүрхүүл дүүргэх Хэмжээийг шууд үйлдвэрлэлийн явцад тодорхойлдог бөгөөд дээрх үзүүлэлтүүдээс түүнчлэн ашигласан тоног төхөөрөмжөөс хамаарч өөр өөр байж болно.
Дүүргэх чиглэлийг мөрдөх шаардлагатай - хунисан "хэлбэртэй " нь хушуун дээр "гацуур мод"-ыг дотогшоо, өөрөөр хэлбэл "гацуур мод"-ны орой хэсгийг шахуур руу чиглүүлдэнэ. Бодит дүүргэлтийн Хэмжээийг олон хүчин зүйлээр тодорхойлно: хэм температур, татсан махны нягтрал, дүүргэх төхөөрөмжийн байдал. Температур бага байх тусам дүүргэх хэмжээний хэмжээ бага байна. Энэ тохиолдолд дүүргэх хурдыг 10-20% -иар бууруулахыг зөвлөж байна. Практик дээр бүрхүүл дүүргэх Хэмжээийг шууд үйлдвэрлэлийн явцад тодорхойлдог бөгөөд бүтээгдэхүүний төрөл, ашигласан тоног төхөөрөмжөөс хамаарч өөр өөр байж болно.
Бүдүүн, нарийн зайдасны тоног төхөөрөмж дээр татсан махаар бүрхүүл дүүргэх хурдны хязгаар, хувь хэмжээг төхөөрөмжийн техникийн нөхцөлийг харгалзан тодорхойлно. Тухайн төхөөрөмжийн техник ашиглалтын паспорт дагуу хэлбэржүүлэгчийг тохируулах замаар шаардлагатай хэлбэрний параметрүүдийг тодорхойлно.